Hybrididegranen – Ett fenomen av variation

De flesta av er har antagligen hört talas om hybrididegranen, men visste ni att det finns två sorter av den? I denna artikel kommer jag att ta upp skillnaderna mellan dem, för att på ett informativt sätt hjälpa de av er som funderar på att plantera en häck (Häckplantor) eller bara är lite nyfikna.

Hybrididegran ”Hillii”(Taxus Media Hillii)

Denna sort är antagligen den mest vanliga av de två och i följande punkter ska jag ta upp dess fördelar för att ni sedan ska kunna jämföra dem med den andra sorten ”Hicksii”.

  • ”Hillii” växer snabbare än ”Hicksii” så i de fall man vill anlägga en ny häck snabbt är valet av sort självklar.
  • Dess barr har en mer mörkt grön färg som verkligen passar moderna byggen.
  • ”Hillii” får dessutom inga bär och då dessa är giftiga kan det vara skönt för många som oroar sig för barn eller djur som kan tänkas äta på dessa.

Hybrididegran ”Hicksii”Taxus Media ”Hicksii”)

Den här sorten är den många oroar sig för vad gäller hybrididegranen då den får giftiga bär, men detta kan ses på två olika sätt som jag kommer ta upp i punkterna nedan.

  • ”Hicksii” växer då som nämnt ovan inte lika snabbt som ”Hillii”, däremot växer den sig faktiskt mer tät än ”Hillii” och detta ger en bättre insynsskydd och för de som värderar detta högt är den det bästa valet av de två.
  • Den passar utmärkt vid plantering av en mindre häck då den passar sig bäst upp till en höjd på 180 cm.
  • De giftiga bären växer på ”Hicksii” som nämnt ovan, men detta har en positiv effekt också och det är att det håller borta djur som i annat fall skulle kunna få för sig att äta på er häck!

Sammanfattningsvis är hybrididegranen med sina två olika sorter som titeln nämner ett fenomen av variation då de har olika fördelar och kan passa en bred mängd personer och trädgårdar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *